Iklan

bağışıklık sistemiSağlık

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Ne Yapmalıyız?

4/01/2020, Nisan 01, 2020
Son Güncelleme 2020-04-13T12:23:56Z

Bağışıklık sistemi hastalığa neden olan mikroorganizmalara karşı vücudu savunur. Bazı durumlarda bu fonksiyonunu yerine getiremez. Bu durumda vücuda giren mikrop başarılı olur ve hasta oluruz.
Hasta olmamak için bağışıklık sistemini güçlendirmek iyi bir fikirdir. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en iyi yollarından biri sağlıklı ve düzenli bir yaşamdır. Sağlıklı yaşam yediğimiz besinlerden başlar. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için;
· Sigara içmemek
· Meyve ve Sebze tüketimini artırmak
· Düzenli spor yapmak
· Vücut kitle indeksinize uygun kiloyu korumak
· Alkol kullanmamak
· Yeteri kadar uyumak (Ortalama 8 saat)
· Beden temizliğini sağlamak
· Besinleri iyice pişirerek enfeksiyonlardan kaçınmak
· Sinir ve stresten uzak durmak
gibi birçok önlem alabilirsiniz.
Yaşlandıkça bağışıklık sisteminin gücü zayıflar. Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda yaşlıların gençlerden daha fazla bulaşıcı hastalıklara yakalanma olasılığının olduğu görülmüştür. Dünya çapında 65 yaş üstü kişilerde önde gelen ölüm nedenleri solunum yolu enfeksiyonları, grip ve özellikle pnömoni(zatürre)dir.
Mikrobesin eksikliklerinin (çinko, selenyum, demir, bakır, folik asit ve A, B6, C , E ve D vitamini) eksikliklerinin bağışıklık sistemi üzerinde bilimsel kanıtlar vardır. Bununla birlikte, insan bağışıklık tepkisi üzerindeki tesirleri daha tam olarak değerlendirilmemiştir.
Düzenli egzersiz bir insanın sağlıklı olabilmesinin en önemli koşuludur. Egzersiz yapmak kan basıncını düşürür, kilo kontrolüne yardımcı olurken aynı zamanda çeşitli hastalıklara karşı da korur. Sağlıklı besinlerle beslenmek gibi egzersiz yapmak da bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunur.

TrendingDaha Fazla